Ykkösbonuksen me lehdessä oli puolukkakakku ohje ja sitä sitten kokeilin. Olisin kaivannut hienompaa vuokaa johon sen ois tehnyt mut joskus toiste sit kuhan valikoimaani taas uudistan. Mutta tässä on ohje:

Vuoan voiteluun ja leivittämiseen:

margariinia tai voita, mantelijauhetta

Taikina:

200g margariinia tai voita

2 1/2 dl ruokokidesokeria tai sokeria

3 kananmunaa

1/2 prk (125g) maitorahkaa

3 1/4 dl vehnäjauhoja

1 dl mantelijauhetta

1 rkl vaniljasokeria

2 tl kanelia

1 tl leivijauhetta

200g puolukoita

Pinnalle:

1-2 rkl ruokokidesokeria tai sokeria, tomusokeria, puolukoita

Voitele ja levitä tasapohjainen kakkuvuoka (n. 20cm/ 1,3l). Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi, lisää kananmunat yksitellen koko ajan voimmakkaasti vatkaten. Lisää rahka ja keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita sileäksi. Sekoita kohmeiset puolukat lastalla kakkutaikinaan.

Kaada taikina vuokaan, tasoittele pinta ja paista uunissa 175 asteessa 60 min, alenna lämpötila 150 asteeseen ja jatka paistamista n, 30 min. Kokeile cocktailtikulla kakun keskeltä ennen iinista ottamista.

Anna kakun jäähtyä 15 min. ennen kumoamista. Jäähdytä, peitä kelmulla ja pane kakku jääkaappiin. Maku on parhaimmillaan parin päivän kuluttua. Siivilöi ohut kerros tomusokeria ja ripottele puolukoita kakun pinnalle juuri ennen tarjoilua. Tarjoa kahvikakkuna tai jälkiruokana vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Annoin kakusta puolet vanhemmilleni :)